Diskdefragmentering og Optimize

Sådan kører du en diskdefragmentering og optimize

Over tiden bliver filerne på din harddisk rodet. Det betyder, at de filer du benytter på din pc, ligger spredt ud over hele din harddisk. Dette kaldes at harddisken bliver fragmenteret.

At harddisken er fragmenteret gør din pc mærkbart langsom. For at få ryddet op på harddisken skal man lave noget der hedder en defragmentering. I Windows Vista/7/8 er der et indbygget program der typisk kører om nattten. Det kræver bare at din pc står tændt.

Det indbyggede diskdefragmenteringsprogram er ganske udemærket. Dog er der flere softwareproducenter der også laver diskdefragmenteringsprogrammer. Foruden at lave en diskdefragmentering sørger disse programmer også for at ligge de filer, der bliver benyttet på steder på harddisken, hvor der hurtigst bliver leveret data fra harddisken. Dette giver yderligere hastighedsforbedringer.

Gratis program der gør det hele for dig

Jeg har fundet et program der er gratis for både privat og virksomheder, der giver en mærkbar hastighedsforøgelse straks efter det har kørt færdigt.

Programmet hedder Auslogics Disk Defrag Portable.

For at komme i gang med at bruge Auslogics Disk Defrag Portable programmet skal det først downloades. Derefter kan du køre det så mange gange du vil.

Du kan downloade Auslogics Disk Defrag Portable ved at klikke her. Derefter vælger du Download. Husk at gemme programmet et sted du kan finde det igen (f.eks. på Skrivebordet)

Når du har downloadet Auslogics Disk Defrag Portable starter du programmet ved at dobbelklikke på det.

Når programmet er startet vælger du "Defrag & Optimize (slower, use once a week)"

Du skal have god tid når du kører en diskdefragmentering. Du vil opleve, at det kan tage 1-5 timer for programmet at rydde op.