Microsoft 2007 Office SmartArt

Hvad er SmartArt?
En god illustration siger mere end flere sider fyldt med tekst. Med den nye Microsoft 2007 Office pakke følger en ny funktion, som hedder SmartArt.

Med SmartArt kan man benytte grafik til at formidle oplysninger visuelt. SmartArt omfatter alt fra grafiske lister til mere kompleks grafik som Venn-diagrammer og organisationsdiagrammer.

SmartArt kan anvendes i Word (og dermed også i e-mails), Excel og PowerPoint. Der findes over 80 forskellige SmartArt layouts indbygget i Microsoft 2007 Office pakken.

Så har du brug for en figur der viser en kortere liste, en process, et diagram eller anden form for infografi, så har Microsoft 2007 Office pakken et layout der kan bruges.

Sådan bruger du SmartArt
Under ”Indsæt” fanen finder du ”SmartArt” i båndet. Når du klikker på SmartArt åbnes der en guide, som hjælper dig med at finde et passende layout til dit formål.

Som udgangspunkt omfatter SmartArt følgende elementer: Lister, processer, cyklus, hierarkiske, relationer, matrix og pyramider. Microsoft har mulighed for at udgive flere SmartArt skabeloner, hvilket de har benyttet sig af for nylig. Der har de frigivet 7 nye SmartArts, som kan hentes på denne hjemmeside: http://office.microsoft.com/da-dk/help/HA102117791030.aspx

Efter du har valgt dit ønskede layout, får du mulighed for at tilføje/fjerne punkter fra SmartArten. Det gode ved en SmartArt er at de fleste SmartArt layouts tilpasser sig automatisk, ud fra antallet af elementer man sætter i den.

Hvis du senere vil rette i din SmartArt, klikker du på SmartArten og de værktøjer du skal bruge til at redigere SmartArt’en kommer frem under ”SmartArt Værktøjer”.

Når man har lavet sin SmartArt færdig, er det også muligt at kopiere den over i helt andet program – Husk at efterfølgende kan SmartArten efterfølgende ikke rettes.

En anden god ting ved SmartArt er, at de overholder de nye dokumenttemaer i Officepakken. Det vil sige at farvevalg og effekter i SmartArt holdes i samme stil som resten af dokumentet – Så kan det næsten ikke gå galt.

God fornøjelse med SmartArts.